maandag 13 mei 2013

Communicatie voor ICTers


Wie in de ICT zit zal merken dat dit echt een vak apart is, een goede samenwerking met opdrachtgevers valt of staat vaak met goede communicatie. Voor veel mensen is de taal die in de ICT gesproken wordt namelijk moeilijk te begrijpen en erg ingewikkeld. Goed communiceren kun je gelukkig leren e is zeker voor de rest van je carrière een groot pluspunt indien je dit goed beheerst. Communiceren dient effectief en efficiënt te zijn en zeker in het bedrijfsleven zijn dit punten die geld kunnen kosten. Denk bijvoorbeeld aan miscommunicatie en conflicten die kunnen ontstaan.

Of je nu beginner of gevorderde bent, een communicatietraining kan altijd goed van pas komen. Tijdens dergelijke trainingen leer je over communicatie en krijg je tips  hoe je bepaalde situaties aan kunt pakken. Een goede communicatie kan leiden tot een goede samenwerking. Een communicatietraining zorgt niet alleen voor inzichten in communicatie op het werk maar biedt tal van praktische toepassingen zodat je dagelijks leven net dat beetje aangenamer wordt!

Tijdens een communicatietraining krijg je inzicht in communiceren en leer je ook het waarnemen van anderen. Dat laatste wordt regelmatig nog vergeten maar luisteren is één van de belangrijkste aspecten van een goede communicatie. Door het krijgen van inzicht wordt je eigen gedrag ook onder de loep gehouden. Waar kan het beter?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten