woensdag 22 mei 2013

Microsoft SQL Server

Wat is Microsoft SQL Server?


Microsoft SQL Server is een relationeel databasebeheersysteem, wat door Microsoft is ontwikkeld. Microsoft SQL Server ondersteunt een dialect van de meest gebruikte databasetaal SQL. Microsoft SQL Server wordt meestal door organisaties voor kleine tot middelgrote databases gebruikt.

Waar eerst Sybase was, werd later door Microsoft doorontwikkeld tot MS SQL Server en wordt gezien als Microsofts prduct in de markt voor databases bij bedrijven. De grootste concurrenten voor Microsoft zijn in de deze Oracle, Sybase en IBM. De eerste versie van MS SQL Server voor OS/2 kwam rond 1989 op de markt en was in essentie gelijk aan Sybase 4.0 In 1993 lanceerde Microsoft MS SQL Server 4.2.  In de loop van de jaren zijn er allerlei verschillende updates verschenen, waarbij de laatste versie SQL Server 2012 was.

Er worden momenteel verschillende MS SQL  Server versies geleverd:
-Express
-Express met advanced services
-Workgroup
-Enterprise
-Developer
-Web
-Compact Edition

Wanneer je met SQL Server wilt of moet werken, is het aan te raden om een sql server training te volgen. Tegenwoordig kun je dit soort cursussen eenvoudig via een online programma volgen. Het fijne van deze online leerprogramma's is dat je zelf je eigen tijd kunt inplannen en daarnaast kun je de cursus overal waar je een computer hebt volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten