donderdag 10 januari 2013

Voorzichtig herstel van Nederlandse ICT-markt

Dit jaar zal naar verwachting weer een voorzichtig herstel in de Nederlandse ICT-markt te zien zijn. Dit is voornamelijk te danken aan een groei van bestedingen op het gebied van software. Dit werd door de brancheorganisatie Nederland ICT voorspeld.

De totale ICT-bestedingen daalden vorig jaar nog met 0,5 procent, er wordt voor 2013 een lichte groep van 0,3 procent voorspeld. Vorig jaar gingen vooral de software verkopen omhoog. Dit is weer te danken aan het feit dat er steeds meer apps voor smartphones en tablets verkocht worden. Er wordt verwacht dat deze trend zich ook in 2013 blijft voortzetten. De brancheorganisatie stelt dat de softwaresector blijkbaar minder last van de negatieve effecten van de economische crisis blijkt te hebben.

In de markt voor dienstverlening zag men een daling van 3,4 procent, voor hardware en kantoortechnologie was dat een daling van 5,7 procent. Deze markten waren wel getroffen door de economische crisis. De bestedingen aan hardware en kantoortechnologie zullen in 2013 licht teruglopen. De uitgestelde hardwarebestedingen en de opkomst van diverse mobiele apparaten lijken goed te zijn voor de cijfers, alvorens Nederland ICT.

Wanneer de voorspellingen ook daadwerkelijk uitkomen, zal het met de ICT-markt beter gaan dan de Nederlandse economie. Volgens de voorspellingen van het CPB zal de economie dit jaar met 0,5 procent dalen. Een IT Cursus volgen is dus een goede optie als je geinteresseerd bent in een studie in een goede markt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten