donderdag 22 december 2011

Een functie als administratief medewerker

In elke organisatie komt men de functie als administratief medewerker wel tegen. Daarom is er eigenlijk altijd wel vraag naar administratief geschoold personeel. Een administratief medewerker kan een heel divers scala van werkzaamheden uitoefenen. Hierbij kun je denken aan het verwerken van post, het beantwoorden van telefoontjes, het schrijven van brieven, afhandelen van emails, het bijhouden van dossiers en het maken van afspraken. Een opleiding administratief medewerker volgen komt daarom altijd van pas. Zit je in even zonder werk en trekt deze branche je wel aan, dan kan de een opleiding administratief medewerker altijd positief zijn om je positie in de banenmarkt te verbreden.
Voor een opleiding administratief medewerker kun je eigenlijk meteen aan de slag, waarbij je dus weinig voorkennis of geen specifieke vooropleiding nodig hebt. Je zult natuurlijk wel de Nederlandse taal moeten beheersen en wat ervaring met computers moeten hebben.
Tijdens zo'n opleiding leer je om te gaan met het programma WORD, waarin je leert hoe je teksten kunt verwerken. Daarnaast krijg je ook toetsenbordvaardigheid, telefoneren, kantoorvaardigheden, bedrijfsrekenen en het omgaan met het bekende rekenbladprogramma Excel.
Met een diploma administratief medewerker op zak kun je doorstromen naar een opleiding secretaresse of de vervolgopleiding Financieel administratief medewerker, commercieel administratief medewerker of medewerker projectadministratie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten