vrijdag 18 november 2011

Microsoft Office Excel

Wie niet bekend is met het programma Excel mist een hoop mogelijkheden. Excel is een softwareprogramma waarmee je gegevens kunt bewerken en analyseren. Het soort programma waar bijvoorbeeld ook Excel een voorbeeld van is wordt ook wel werkbladsoftware of spreadsheetsoftware genoemd. Excel maakt deel uit van het Microsoft ‘Office’ pakket. Hierin zitten verschillende softwareprogramma’s waarbij documenten, werkbladen en presentaties kunnen worden gemaakt en beheerd. Wil jij ook meer weten over Excel? Volg dan een Cursus Excel!
Veelgebruikte redenen om Excel te gaan gebruiken is voor het werk, maar je kunt er zo veel mee doen dat bepaalde mogelijkheden vaak vergeten worden. Zo kun je Excel erg gemakkelijk gebruiken voor de boekhouding. Excel beschikt over makkelijke rekenfuncties en er zijn vele overzichten die voorgeprogrammeerd zijn en die gemakkelijk in te vullen zijn. Zo ook voor budgettering en facturering. Het kan een hoop tijd schelen om dit met Excel te verwerken.
Met behulp van Excel kunt u diverse soorten rapporten maken met daarin allerlei grafieken, tabellen en diagrammen. Op deze manier zijn bepaalde rapporten goed toe te lichten en dit kan een hoop duidelijkheid verschaffen over bepaalde cijfertjes. Ook voor Planning is Excel handig, je kunt er professionele planningen mee maken zoals een agenda, een vakantierooster of voor te maken uren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten