dinsdag 15 november 2011

Herstel Nederlands PC-Verkoop

Uit nieuwe cijfers van onderzoeksbureau Gartner blijkt dat het aantal leveringen van pc's in West-Europa in het tweede kwartaal van 2011 met 19 procent is afgenomen vergeleken met het jaar daarvoor. In het derde kwartaal liepen de leveringen met 11,4 procent terug ten opzichte van het voorgaande jaar. In tegenstelling tot andere landen zagen we in Nederland juist een lichte groei.
Er werden in totaal 14,8 miljoen pc's verscheept in West-Europa, het jaar daarvoor was dat nog 16,7 miljoen. Deze daling wordt met name veroorzaakt door de grote daling in het segment mobiele computers.
De zakelijke markt bleef het met een daling van 2,1% op zich redelijk goed doen. De consument kiest steeds vaker voor een tablet in plaats van een pc of notebook. De cijfers voor Tablets zitten helaas niet verwerkt in de gegevens van Gartner.
De totale leveringen van desktops en mobiele pc's in Nederland zijn met 2,5 procent gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Er werden dit jaar namelijk 927.000 pc's verkocht, dat waren er vorig jaar nog 905.000. Deze leveringen bestaan voor een groot deel uit laptops (70%). De stijging van de Nederlandse pc-markt in het derde kwartaal is opmerkelijk omdat deze in het tweede kwartaal van dit jaar juist een daling van 13 procent zag.
In heel West-Europa blijft HP de nummer 1 positie behouden, maar moest wel 7,5 procent aan leveringen inleveren. Het bedrijf Acer zag dat de nummer twee positie bekleed zag zelfs een daling van 45,1 procent.
De bedrijven Asus en Apple zagen stijgingen in de cijfers. Apple staat net niet op de derde plaatst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten