dinsdag 15 november 2011

Oracle Corporation

Oracle Corporation is een Amerikaanse softwaregigant. Het bedrijf is is in 1977 opgericht en bracht de eerste commerciele relationele database uit in 1979. Oracle Corporation is een erg grote onderneming en heeft wereldwijd meer dan 100.000 werknemers. Het van oorsprong in Redwood City, gevestigde softwarebedrijf nam in januari 2005 PeopleSoft over. Het bedrijf Peoplesoft had zelf net daarvoor JDEdwards overgenomen. Later kocht Oracle zich ook in de CRM markt in toen ze Siebel overnamen.
In 2007 nam Oracle Hyperion over, later in 2008 namen ze BEA Systems over en in 2009 namen ze voor 7,4 miljard dollar Sun Microsystems over.

Oracle is met name bekend voor  het database-systeem Oracle. Na de overname van BEA-Systems is oracle zich ook steeds meer op de middleware markt gaan richten. Het bedrijf is wereldwijd ook een van de grootste leveranciers op het gebied van bedrijfssoftwaren wat onder de naam Oracle E-Business Suite valt.

Dit zijn de bekendste en belangrijkste productgroepen van Oracle Corporation:

-Databases waaronder Oracle 11g, Java DB, Berkeley DB, MySQL, Oracle Rdb en TimesTen
-Oracle Fusion Middleware
-Developer Tools
-E-business Suite

OP het gebied van open-source  heeft Oracle ook belangrijke initiatieven.

Zo is Oracle bijvoorbeeld lid in het raad van bestuur van Eclipse, waarbij Oracle ook ontwikkelaars en managers levert voor verschillende Eclipse projecten.
Ook heeft Oracle Database een marktaandeel van 82,6%  in Linux en biedt ook kwaliteitsondersteuning voor Linux tegen lagere kosten.

In 2010 klaagde Oracle Google aan omdat zij van mening waren dat Google in overtreding was met betrekking tot patenten van Java.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten