dinsdag 15 november 2011

CCNA

Wanneer je werkzaam bent als network support engineer, helpdeskmedewerker, netwerkbeheerder, netwerktechnicus of een andere functie waarbij je te maken hebt met de implementatie of het beheer van een netwerk, krijg je vaak te maken met Cisco systemen. Om de ins en outs van Cisco te leren kun je er voor kiezen om een Cisco training te volgen.

De meest bekende Cisco training is een CCNA Cursus. CCNA staat voor Cisco Certified Network Associate. Deze cursus kun je bij verschillende instituten volgen en is zelfs ook online te volgen. Het makkelijke van een online cursus is dat je je niet hoeft te houden aan roosters en je ook niet de deur uit hoeft. Je kunt zelf indelen wanneer je wilt studeren en op elk moment verder gaan waar je de laatste keer was gebleven. Als je een CCNA cursus gaat volgen hoef je geen vooropleiding te hebben gedaan, maar enige voorkennis van Cisco netwerken is altijd handig. Je leert bij zo'n cursus onder andere:
-Subnetting, Variable Length Subnet Masks and troubleshouting,
-VLANs
-Wide Area Networks
-EIGRP, OSPF
-Security
-Network Address Translation
-IP v6

Wanneer je de CCNA training hebt afgerond zul je netwerken kunnen implementeren en beheren. Wil je je kennis daarna nog verder uitbreiden, dan zijn er altijd allerlei specialisaties op het gebied van Cisco te volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten