donderdag 8 maart 2012

Startende ict’ers hopen op doorbraak

Vele startende ICT-ers hopen een grote klapper te kunnen maken op het net. Denk heirbij aan Facebook welke op een zolderkamer begonnen is en nu ruim 845 miljoen gebruikers wereldwijd heeft. Zo’n vrijftig jonge bedrijven hopen op de ICT-handelsbeurs in Hannover het grote succes te evenaren. De bedrijven staan in de finale van een inovatiewedstrijd welke is georganiseerd door het platform CODE_n. In dit platform participeren vooraanstaande bedrijven. De jury kiest een winnaar welke 25.000 euro mee krijgt en daarnaast twee jaar begeleiding krijgt van een team van ervaren managers.
In een van de beurshallen presenteren zij hun ideeën welke allemaal mobiele applicaties zijn, de applicaties kunnen toegepast worden op de meest uiteenlopende toepassingen. Er zijn verschillende opvallende startups welke meedingen naar de winst.
Zo is er een app waarbij de gebruiker zelf bepaalt welk nieuws voor hem het meest interessant is. Deze kan de content dan weer delen via verschillende media zoals Twitter of Facebook. Een goede app omdat door de vele informatie die ons dagelijks toe komt moeilijk te filteren is op de interesse van de lezer.
Op een festivalterrein een vriend terugvinden? Dat wordt moeilijk, gelukkig is er nu een app bedacht waarmeer je je vrienden terug kunt vinden. Door middel van de app kun je op een kaart zien waar iedereen zich bevindt en kun je ze dus makkelijk terugvinden. Daarnaast ook gemakkelijk als je gaat stappen, je ziet precies wie in welke kroeg is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten