donderdag 6 februari 2014

Payrolling in de ICT

Er zijn verschillende branches waarin payrolling erg populair is. Hierbij kun je denken aan de bouw, de uitzendbranche en de detailhandel, daarnaast is ook horeca payrolling erg populair onder horeca ondernemers. De laatste tijd heeft payrolling ook in de ICT sector een opmerkelijke groei gemaakt. Steeds meer ondernemers in de ICT kiezen ervoor om ICT’ers voor bepaalde projecten of bepaalde periodes in dienst te nemen via payrolling, dat biedt zowel voor de werkgever als werknemer een bepaalde zekerheid. Voor de werkgever is er minder papierwerk en administratieve werkzaamheden en voor de werknemer is er altijd een garantie op uitbetalingen.

Omdat de ICT een erg competitieve branche is, willen vele ondernemers zich het liefst op hun corebusiness richten en zich liever niet te druk maken om andere zaken zoals bijvoorbeeld de loonadministratie. Een payroll bedrijf kan deze werkzaamheden in zijn geheel overnemen, zodat de ondernemer zich volledig kan richten op de kernactiviteiten.

Het uitbesteden van de payroll lijkt misschien een grote stap, maar kan wel veel verschil maken. Er hoeft minder aandacht besteedt te worden aan de administratieve rompslomp en meer aan de ICT activiteiten.
Voor werknemers zijn er eigenlijk maar weinig verschillen, wanneer de werkgever overgaat op payrolling. Het grootste verschil is dat de loonstrookjes en de verloning door een andere partij worden overgenomen. Wanneer een  werknemer vragen heeft over een bepaalde financiele kwestie kunnen ze daarvoor bij de payroller terecht, welke tevens een stuk meer ervaring heeft op het gebied van regelgevingen e.d.

Wat zijn de voordelen voor payrolling in de icT?Er kan aanzienlijk worden bespaart op de kosten, er zijn minder risico’s, het ziekteverzuim wordt stukken minder en er kunnen flexibele contractvormen aangeboden worden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten