vrijdag 2 augustus 2013

Vacatures in ICT sector blijven stijgen

Één van de weinige branches waar de werkgelegenheid groeiende blijft is de ICT branche. Daarnaast zijn er andere type beroepen zoals onderwijs en R&D waar ook blijvende behoefte aan is.
Er werd een onderzoek gedaan door Jobfeed en Intelligence Group onder 5000 respondenten. Het bedrijf Jobfeed, verzamelt alle vacatures op het Nederlandse web en categoriseert deze, waarna ze in doorzoekbare data wordt omgezet. Het research- en consultancybureau Intelligence Group ondervraagt elk kwartaal 5000 mensen over hun gedrag op de arbeidsmarkt.
Uit het onderzoek is gebleken dat de afgelopen twee jaar sterke een sterke groei op het gebied van vacatureaanbod in de ICT Sector is. Zo zag men een stijging van 10% in het tweede kwartaal van 2012 en een stijging van 21% in het tweede kwartaal van 2013. Daarnaast zag men ook een stijging aan vacatures op het gebied van research & development en onderwijs.
Uit internationaal onderzoek van recruitmentconsultant Robert Walters kan men opmaken dat de vacatures in de ICT Sector voor 12 procent van alle vacatures in Nederland staan. Hieruit kan men opmaken dat ICT’ers de meest gevraagde branche is in Nederland.
Naast Nederland ziet men ook in andere Europese landen stijgingen in het aantal ICT vacatures. In Frankrijk zag men in het eerste kwartaal ook het aantal ICT vacatures stijgen met 21 procen.t 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten