maandag 12 augustus 2013

Goed carriereperspectief voor MBO’ers in IT branche

Uit een onderzoek van recruitmentbureau Yacht is gebleken dat de meeste mbo’ers die in de ICT werken boven hun opleidingsniveau werken.

Het gebeurd ook in andere branches regelmatig dat mbo’ers boven hun niveau ingezet worden, maar in de IT branche ziet men dit verschijnsel het meest. Het is gebleken dat 21 procent van mbo’ers op hbo- wo-niveau werkt, in de ict branche is dit 58%!

Dit is een opmerkelijke ontwikkeling, omdat men ook ziet dat 14 procent van de hoger opgeleiden juist werk onder niveau verricht. Het is volgens Dick Koopman, directeur bij Yacht zeker niet nodig als hoogopgeleide om een functie onder niveau aan te nemen. Er is namelijk nog steeds een grote vraag naar hogen opgeleiden, en deze vraag zal blijven groeien, omdat zeker in de ict branche processen steeds kennis intensiever en complexer worden. De ICT is sowieso een van de weinige branches waar men de werkgelegenheid ziet groeien.

Omdat het wel duidelijk is dat het aanbod van hoogopgeleiden niet goed aansluit op de vraag naar hoogopgeleiden, ziet men dat mbo’ers de kans krijgen om naar hbo functies door te groeien. Wanneer een interne mbo’er naar een hogere functie solliciteert, heeft hij vaak goeie kaarten in handen om dat hij al ervaring en kennis in de praktijk heeft opgedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten