dinsdag 31 juli 2012

UPS Systeem

Bij vele ICT bedrijven en grote organisaties waarbij dagelijks gebruik gemaakt van computers is het noodzakelijk dat men een continue stroomvoorziening heeft, waarbij men bij een eventuele uitval van het openbare elektriciteitsnetwerk gewoon ongestoord en zonder verlies van gegevens kan doorwerken.
Om dit te realiseren maken veel bedrijven gebruik van UPS Systemen.  Met een UPS noodstroom systeem kan men ervoor zorgen dat er gewoon doorgewerkt kan worden tijdens stroomstoringen. Een UPS kan er ook voor zorgen dat spanningsvariaties in het elektriciteitsnet worden opgevangen  en bijvoorbeeld harmonische vervuilingen actief worden gefilterd.
Een voorbeeld van zo’n UPS systeem is een UPS Systeem van Caterpillar, welke gebruik maakt van een zogenaamd dynamisch no-break power systeem. Dit wordt gerealiseerd door het vliegwiel principe waarbij een compact vliegwiel met een hoog toerental in een vacu├╝mruimte ronddraait. Het vliegwiel slaat energie op, wat in een elektronische stroom van 400 V/50 Hz omgezet kan worden. Hierbij is de autonomie van de UPS voldoende om een dieselgenerator mee te starten, waarmee de autonomie van het systeem oneindig wordt.  Het voordeel van een Caterpillar UPS systeem is dat deze modulair op  te bouwen zijn en niet veel plek innemen. Doordat de reguliere batterij door een vliegwiel wordt aangedreven, zijn er lage onderhoudskosten en een erg hoog rendement.  Ook worden er in tegenstelling tot een batterij geen chemische stoffen gebruikt met een vliegwiel UPS. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten