donderdag 5 juli 2012

Ondanks lastige markt, houdt vraag naar projectmanagers aan

Over het tweede kwartaal van 2012 zijn het aantal ICT Vacatures sterk gedaald. Waar men in het eerste kwartaal nog een groei zag, zijn het aantal vacatures in het tweede kwartaal met 22 procent gedaald in vergelijking met dezelfde periode in 2011. Ondanks dat de ICT vacatures gedaald zijn blijft de vraag naar projectmanagers aanhouden.

Deze conclusies werden getrokken uit de analyse van competence director ICT van Yacht Erik-Jan Monshouwer: ‘Trends en Ontwikkelingen op de ICT-arbeidsmarkt 2e kwartaal 2012’.

In februari zag men het vacatureaanbod voor ICT functies nog groeien, in deze periode zag men functies zoals Projectmanager, Engineer en Ontwikkelaar er uit springen. In de eerste maanden zag men al een stijging van het aantal vacatures voor de functie projectmanager, deze vraag blijft dit kwartaal nog steeds doorzetten. Traditioneel worden projecten vaak opgestart in het voorjaar, het lijkt er op dat er dit jaar meer projecten worden opgestart dan vorig jaar. Hierbij wordt er geconcludeerd dat organisaties juist nu de vervanging van hun systemen willen uitvoeren om zo de concurrentie voor te kunnen blijven.

Er werd bijvoorbeeld ook door de overheid aangegeven dat het gewenst is om nieuwe ICT-projecten binnenkort op te starten, om besparingen door te kunnen voeren door bepaalde diensten digitaal aan te gaan bieden. Ook blijkt er op het security gebied een tekort te zijn aan goed gekwalificeerd ICT-personeel.

Vanaf april is er veel minder vraag naar ICT-ers, alleen zag men de vraag naar projectmanagers met 30% stijgen. Men zag vooral een flinke daling van de vraag naar ICT managers (-46%), informatie analisten (-41%) en Testers (-30%).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten