woensdag 15 augustus 2012

76 kritieke beveiligingslekken gedicht door Oracle

Er werden vorige maand 76 patches voor een aantal softwareproductendoor Oracle uitgebracht. Met de patches kunnen kritieke beveiligingslekken zoals bugs in de Java SE-runtime, Fusion Middleware en Jrockit worden gedicht.

Oracle kondigde half oktober de verspreiding van de 76 patches aan. Het zou in totaal om 56 kritieke bugs in Oracle-producten gaan. Één van deze producten; Fusion Middleware had maar liefst 10 kritieke bugs.
Ook in Java Standard Edition bedoeld voor het draaien van lokale software werden twintig kritieke bugs gedicht. Deze bugs bevonden zich onder andere in JRE 6, JRE 7 en JRockit.  JRockit is een virtuele machine waarme Java-applicaties kunnen worden gedraaid. Al deze updates werden door Oracle als 'kritiek' bestempeld.
Het gebeurt wel vaker dat Oracle de beveiligingspatches in batches uitbrengt. Als je een Oracle Training volgt zul je regelmatig met deze beveiligingspatches te maken krijgen. Eerder werd in september ook al een tussentijdse patchronde uitgebracht waarmee een kwetsbaarheid in de Apache-webserver werd gehaald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten