zondag 13 mei 2012

School apps steeds populairder

Sinds de iPad en iPhone het digitale landschap min of meer zijn gaan bepalen, zowel thuis als op school, zijn steeds meer uitgevers en app ontwikkelaars school apps gaan bouwen. Een erg interessante ontwikkeling die naar alle waarschijnlijkheid nog lang zal doorgaan. Apps op school zijn straks echt niet meer weg te denken.
Al vrij snel kwamen ouders met kinderen van 2 a 3 jaar oud erachter dat hun kroos bijzonder eenvoudig overweg kon met de interface van Apple. Apple heeft daarmee iets bijzonders gepresteerd, want de pc, laptop en mobiele telefoon zijn al tijden niet meer weg te denken uit de maatschappij, maar waren vooralsnog te ingewikkeld voor jonge kinderen. Het is een kwestie van tijd dat er ook iPads op kinderopvang en basisscholen rondgaan. “Elk kind een iPad” wordt met regelmaat geroepen in onderwijsland.
Een nieuw initiatief zijn de Steve Jobs scholen, waar oa Maurice de Hond achter zit. Het is de bedoeling dat op deze school allemaal apps voor docenten, leerlingen en misschien zelfs ouders ingezet gaan worden. Alles in 1 digitale omgeving, waarbij kinderen zich wanen in een educatieve speelruimte waarin apps en educatieve websites met interactieve mogelijkheden de boventoon voeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten